Българската национална телевизия придоби правата за излъчване на всички мачове на националния ни отбор по футбол в „Лига на нациите“ и европейските квалификации, както и международните приятелски срещи, за следващите 4 години.

Първите 4 срещи на националния ни отбор предстоят съвсем скоро – в началото на юни. Националният ни отбор е домакин в Разград на Северна Македония (2 юни) и Грузия (5 юни), след което гостуваме последователно на Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни). Това са първите ни срещи в третото издание на турнира на УЕФА „Лига на нациите”. По-късно през годината, на 23 и 26 септември, са последните 2 мача на България от турнира.

През 2023 г. се задават 10 срещи от европейските квалификации за шампионата на Стария континент – ЕВРО 2024 в Германия. През 2024 г. в програмите на обществената телевизия ще попаднат и шестте срещи на „трикольорите” от „Лигата на нациите”. През 2025 г. БНТ има правата за излъчване и на всички квалификации по пътя към Мондиала през 2026 г. в Съединените Щати, Канада и Мексико. Международните приятелски мачове на националния отбор също ще бъдат излъчени на живо до 2026 г. Освен това националната телевизия ще покаже и двата финала в турнира „Лига на нациите” през 2023 г. и 2025 г.

Сподели в: