На 13 ноември 2019 г. Netflix пусна документален сериал за може би най-великия футболист в историята на футбола – Диего Марадона.

В седем серии поредицата разказва за периода на Марадона като треньор на втородивизонния мексиканския футболен клуб Дорадос де Синалоа.

Вижте тук интерактивна карта на всички мачове на Дорадос по времето, в което Диего Марадона води отбора.

Именно Мексико е страната, където Марадона постига най-големия си успех във футбол – спечелването на световната титла с Аржентина през 1986 г.

Въпреки, че досега са излизали други документални филми за Марадона, този път фокуса не е върху неговия личен живот и пристрастеността му към наркотиците, а към треньорските му възможности.

Аржентинската легенда води Дорадос в периода между септември 2018 г. и юни 2019 г., когато напуска тима, поради здравословни причини.

Дорадос е футболен клуб от град Кулиакан, който се намира в северозападната част на Мексико. Клубът е създаден през 2003г. Стадионът на клуба се казва “Естадио Банорте” и е с капацитет от 21 000 места.


Куатемок Бланко в Дорадо

В клуба са играли някои световноизвестни играчи, като мексиканската легенда Куатемок Бланко и настоящия треньор на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, който също взема участие в един от епизодите, където накратко разказва за престоя си в клуба.


Пеп Гуардиола в Дорадо

Поредицата “Maradona in Mexico” е достъпна за гледане и от България, като се поддържат субтитри на следните езици: английски, испански, немски, турски, руски и испански. Оригиналната аудио версия е на испански, като се поддържа също така и аудио на немски, англиски, турски и английски.

За тези, които все още нямат абонамент за Netflix, стрийминг платформата предлага едномесечна пробна версия за всички новорегистрирани потребители.

Линк към документалният филм на Netflix “Maradona in Mexico”

Сподели в: